BLOGGER TEMPLATES AND Friendster Layouts »

Monday, 29 August 2011

alow all . 
tengah menunggu bukak puasa nim ase nyer na post 
something sal ary raye nim . huhux ! 

jujur lia ckap yg raye taon nim ta mbawa
pape erti / makna pown bg lia . 
lia pown tatau nape rasa camtu . 
maybe terlalu rindu kat someone tue kot . huhu

yaAllah .. nape semua ini jadi begini ?

aku redha akan segala cubaan and dugaan yg kau berikan padaku .
tapi dugaan yang kau berikan kali ini benar2 menguji tahap kesabaran aku .
aku akan tetap menunggu dia yaAllah .. 
aku ta nak owg laen gantikan tempat dia dhatiku .
aku tetap sayang dia walaupun dia banyak menyakitkan hati aku .
kepada yang ingin mencuba memiliki hati ini or da mencuba pown ..
aku mintak maaf sesangat .
hati ini masih miliknya .
dan pintu hati ini masih ta berbuka kpada mana2 lelaki ..
maaf yer !!!! 
mungkin suatu hari nanti pintu hati ini akan terbuka jua .

Friday, 26 August 2011

assalamualaikum .. 

haip all .. lama da ta post blog nim .. 
herm~ aish pejam celik pejam celik da na rayer da
kita nim ek ? fuhh ! cepat nyer masa berlalu .. 
juz tinggal dua hari jer lagi ..  


baju raya korang da beli ker belum ? 
kasut . tudung . and anything laa .. 
da ciap ker ? lia juz tunggu my mom ciapkan jer .. hahaha
herm .. tatau laa na post pew .. coz ta de benda yang happy pown
skunk .. menyakitkan hati ada laa .. lalalala ~ 


ary nim if korang na taw an ade sowang kawan baik lia ..
herm dulu laa . tapi skunk musuh giler .. huhuhuhuhu . 
dulu kita owg memang gaduh besar laa sal abang angkat lia ..
ta leyh na citer lebih lanjut agy coz ta na perbesarkan keadaan ..
lia creat at cnim pown coz dia ta der internet and facebook .
if ade ta der pulak lia tulis at cnie .. t dia baca alamak naya laa lia .. 
hahaha .. tapi ta takut pown coz dia bukan laa hebat cangat pown .. 
hahaha .. * dasar mulut jahat tol ..


dia sound lia petang tadi .. tapi yang bodoh nyer 
dia gunekan khidmat owang laen . who lia memang
da benci + menyampah .. :p
tapi yang menyakitkan hati dia babitkan ex aku gak .
dasar bengong bin bangang laa kau nim pompuan ~ 
smpena na mymbut bulan mulia nim ta nak laa gaduh2 .
p bila pompuan tuh buat hal alahai maaf laa
tade maaf bagimu d ary raye nim .. 
RAYE TA RAYE CARO APOW ~




herm~ jujur aku cakap raye taon nim 
tade pape mkna bg aku .. ta mcam raye dulu2 
hepi jer .. p skunk paham2 sdri laa yer .. 
ntah laa aku ase bila rmdhn dtg n pergi nim 
cam byse jer .. hepi pon ta . sedih pon ta cgt laa .
excited na raye tuh ade laa jugak tapi lebih kpd
rasa sedih laa .. huhux ! 
































Hari Raya hari mulia,
Maaf dipinta sesama kita,
Hubungan erat tercipta akhirnya,
Tanda kita bersyukur pada-Nya

andai ada
terkasar bahasa
tersilap bicara
tersinggung rasa
ampun dan maaf jua dipinta
kita sekadar manusia biasa
tak terlepas dari salah dan dosa

andai tangan tak kuasa berjabat
setidaknya kata masih dapat diucap
tulus hati memohon maaf
atas segala dosa dan khilaf

Salam Aidilfitri buat semua
Pada Syawal, bulan yang mulia
Semoga diri kekal bahagia
Bersama kita meraikannya















Thursday, 11 August 2011

apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati ?






mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..

dan
selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?
mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi..
sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti?
lelaki ajnabi terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat..
macam mana?
pernah terfikir tak?
tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana?
mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya
tapi di akhirnya nanti..
semua itu tidak akan membawa erti
semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup
di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita
cuba kita renung-renungkan,
saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat
tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan
peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~
jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah
mati itu pasti
persiapkan diri untuk mati itu perlu
moga Allah redha dengan perkongsian ini
amin~
renung-renungkan da selamat beramal :)
●●●●⊱●●⊱●●⊱Sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ●●⊰●●⊰●●●●






miss him damn much



aku rindu akan mesejmu
aku rindu akan senyumanmu
aku rindu akan tawamu
aku rindu akan luahan isi hatimu
aku rindu akan suaramu 
aku rindu akan sentuhanmu
aku rindu akan wajahmu
aku rindu akan pandangan matamu



hanya itu yang mampu membuatkan 
aku berasa begitu bahagia
hanya itulah yang mampu membuatkan 
aku berasa begitu dihargai
dan hanya itulah yang mampu membuatkan
aku berasa begitu istimewa di hatimu








i miss u damn much dear ~








Monday, 8 August 2011

disaat aku mula menyayangi dirimu

assalamualaikum all ...
today lia na kongsi satu story sal kawan lia nim ..
tp sekarang da memegang status BOYFRIEND baru lia .. kihkihkih
kisah dy memang myayatkan hati sesape yg baca this story .. huhux ..




06/08/2011
hari ke6 puasa .. dy eksiden kt jalan na msuk bt.j0ng .. k0rang knal x ?? hehe ..
masa tuh aku n dy gaduh and bf0re eksiden tuh dy mntak putus nan aku .. p skejap jer .. 
c0z dy da mntak balik .. aku taw dy eksiden pon drp kawan aku .. memang teruk gak ar 
keadaan dy uh !! and sekarang dy still xsdar lagi dan dalam kata erti yg laen KOMA ...
arghhhhh !!!!!!!!! sedih teramat cgt bila ak dengar camtu .. and yang lebih myedihkan lagi 
doktor cakap nyawa dy hanya ada fifty-fifty (50-50) .. =( and masa nim gak aku teringat kt arwah abang angkat aku yg da xder tuh .. rindu teramat cgt .. aku harap perkara yg sama ta terulang pd dy ... 
aku da mula sayangkan dy .. yaAllah Engkau berikanlah aku kekuatan untuk menghadapi segala 
kemungkinan yang bakal berlaku .. AMIN ,,.... 


08/08/2011
alhamdulillah dy da sedar .. tapi dy banyak berubah slpas sedar nim .. 
tak banyak cakap and duk diam jer ... ubat p0n tak makan ,,
aku harap dy cepat sembuh c0z aku rindu dy cgt2 .. err malu ase bila luahkan 
perasaan lam blog nim .. hahaha 
oke laa setakat nim jer aku leyh k0ngsi nan 4l0wer lam bl0g nim ..
da kekurangan idea daa .. huhux ! 
btw ary nim bfday my dad so lia na ucap HEPI BEFDAY ABAH ,,
lia cayam abah ... dunia akhirat ........ m0ga abah panjang um0r and dapat teng0k lia 
naek pelamin ,, kih2 *gatal bt0l yer anak abah s0wg nim .. hahahahahaha





Monday, 1 August 2011

puasa ! puasa ! puasa

assalamualaikum all .. hmm ase nye da lama lia x post bl0g nim .. s0wy laa yew  ... bzy cgt skunk ! tmbh2 xleyh na on9 c0z abg pnye psal laa nim ... bwak berukband ! hahaha .... 
btw ary nim daa start puase .. hmm ! cmne k0wg ase ary ptama puase nim ..
lapar ? dahaga ? opss ... sabar kwn ! nim smua dugaan taw .. 
ad spew2 4lower yg p0nteng puasa ??? lia harap xdew laa yew c0z semua 4l0wer lia baek2 kan kan ??
hahahaha .... pada 4l0wer yg na  kuruskan badan tue .. nah ths is g00d time 4 ur ..! 
puasa kan diet yang paling MUJARAB .. so SELAMAT BERAMAL yew kengkawan semua ..... =)


and smpena bulan puasa yg pnuh kberkatan ini ..
aku mem0h0n kepadamu YaAllah agar Engkau membuka
pintu haty MUHAMMAD ABDUL AKIM agar kembali kejalan yg diredhaiMu ...
aku sebagai hambaMu hanya mampu berserah .. dan aku mem0h0n agar Engkau
memberikan daku kekuatan fizikal dan mental bagi menhadapi segala dugaan yg Engkau berikan....
sungguh tidak terkata bila aku mendengar semua itu .. bertaubatlah wahai kawanku ..! 
aku akan selalu md0akan yg terbaek untukmu .... sm0ga Engkau memakbulkan d0aku ini YaAllah ..
AMIN YA RABBA'ALAMIN !!!!!!!!!